Formandens beretning 2011

Generalforsamling 28. februar 2011

Indledning

Denne beretning starter lørdag den 6. november 2010 på Egsfields Ground i Horne. Klokken er et kvarter i fire – der mangler 10 sekunder af serie 1-kampen mellem Horne og Krarup/Espe. Stillingen er 1-1. På det tidspunkt har Horne bevaret sin plads i serie 1, Egebjerg er rykket ud og Ringe skal spille oprykningskamp til Fynsserien.

Få sekunder senere ligger bolden i Hornes mål – resten er historie. Horne rykkede ud, Egebjerg blev i serie 1, Krarup/Espe fik to oprykningskampe mod Bolbro – uden at rykke op.

Større drama kan man ikke tænke sig. Bedre slutning på en turnering kan man ikke forestille sig. Det er fodbold, når det er bedst – og værst.

Vores serie 1-hold spillede et utroligt flot efterår med blot to nederlag. Det var langt over forventning, fordi truppen er så smal og var hårdt ramt af skader hos nøglespillere. Og ja – det kan godt være, at niveauet i rækken ikke var imponerende. Lad mig blot nævne telefonholdet fra Fåborg….

Det skal ikke tage pynten fra truppens flotte indsats. Læg hertil at vores andethold hurtigt vendte tilbage til serie 3 efter et noget slattent forår. Og sidst men ikke mindst: Klubbens U 19-hold som gik ubesejret gennem efteråret og nu skal spille i den fynske mesterrække.

Gode sportslige præstationer som vi kan og skal være glade for.

2010 et godt år?

Men betyder det, at 2010 var et rigtigt godt år for Ringe Boldklub?

Ikke nødvendigvis – hvilket ikke betyder, at jeg mener, at det var et dårligt år. Slet ikke.

Men klubben er i dag en situation, hvor det er for snævert at bedømme arbejdet på, om det går et enkelt – eller enkelte hold godt. Og det skal vi være glade for.

Vi kan nemlig nu holde arbejdet op mod det spejl, der officielt hedder Målsætning & Værdigrundlag – Mod Nye Mål, RB 2027. Her står klart beskrevet, hvad vi vil med klubben. Og selv om man ikke bare kan bruge et enkelt år – eller måske et par år – som målestok, så kan vi i hvert fald se, om vi bevæger os i den rigtige retning

Og gør vi så det?

Målsætning – det lange stræk

Ja, så absolut.

Vi har fået lavet Den Blå Tråd: En målsætning for al børne- og ungdomsfodbold i RB. En grundlov om man vil, som præcist beskriver, hvad man skal arbejde efter på de enkelte årgange. En grundlov som alle trænere skal følge. Vi glæder os til at præsentere Den Blå Tråd under næste års arbejde.

Vi er i gang med at etablere forældreråd på samtlige årgange. Det går noget langsomt enkelte steder – bl.a. fordi vi ikke har været gode nok til at fortælle trænerne, at det er til deres fordel!!

Vi har satset stærkt på ungdomsfodbold – og har nu både U 17 og U 19-hold. I år er der tilmeldt et U 21-hold. Og er det ikke interessant og dejligt, at satsningen har tiltrukket spillere fra andre klubber!

 Målsætning for 2010

Bestyrelsen kunne på generalforsamlingen fortælle, hvilke opgaver vi ville koncentrere os om i 2010:

Klubbens organisation – herunder især udvalgsarbejdet
Øget kvalitet i træningen – herunder udarbejdelse af Den Blå Tråd
Pigefodbold
Etablering af sponsorklub
Renovering af klublokale
Nye vedtægter
Og en stribe arrangementer

Hvordan er det så gået?

Ja, senere på generalforsamlingen kan vi som sagt præsentere Den Blå Tråd. Vi har takket været vores børne- og ungdomskonsulent John Christensen sat fokus på træningen, arrangeret klubkurser, gennemført inspirationsdage – bla. med Lars Høgh – og sendt trænere på kursus. F.eks. har Thomas Larsen og Niels Pasfall netop gennemført første del af B 1-træneruddannelsen.

Jeg vil ikke tøve med at sige, at det er vejen frem. Dygtige trænere skaffer medlemmer og resultater. Men mere om det senere.

Sponsorklub

En sponsorklub er også etableret. Den har p.t. 25 medlemmer. Vi ø

Ringe Boldklub * Floravej 17C * 5750 Ringe * info@rb27.dk